Mellandagarna


Det mesta av julfirandet är över - äntligen.

Planering, presenter, julgran, pynta, slå in klapparna, mat, etc. etc.
Sedan kommer matfrossa.
Mängder med mat som skall inmundigas.
Nästan små äckligt.

I år skippade vi julskinkan.
Skinka som skinka - grisen är ju inte längre glad enda.

Urbenat kalkon med blandfärsfyllning med ca 1kg grovhackat persilja.
Till detta gräddsås gjord på spadet från kalkonstekningen i ugnen.

Det var bara gott och kommer att ta slut fortare än skinka som i vanliga fall
åket ut och in från kylen i 2-3 veckor för att till slut bli pytt i panna.
Köttbullar, whisky och konjak gravat lax och potatisgratäng.
Ingen sill och ingen brännvin bara röd vin, Apotekarnes Julmust, vatten och te/kaffe som avslut.

Det var gott.
Vi tog ut inkråmet från julen och frossade i detta.

Kanske det är så man skall göra - vår egen variant av julfirande?

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0