Mellandagarna
Det mesta av julfirandet är över - äntligen.
Planering, presenter, julgran, pynta, slå in klapparna, mat, etc. etc.
Sedan kommer matfrossa.
Mängder med mat som skall inmundigas.
Nästan små äckligt.
I år skippade vi julskinkan.
Skinka som skinka - grisen är ju inte längre glad enda.
Urbenat kalkon med blandfärsfyllning med ca 1kg grovhackat persilja.
Till detta gräddsås gjord på spadet från kalkonstekningen i ugnen.
Det var bara gott och kommer att ta slut fortare än skinka som i vanliga fall
åket ut och in från kylen i 2-3 veckor för att till slut bli pytt i panna.
Köttbullar, whisky och konjak gravat lax och potatisgratäng.
Ingen sill och ingen brännvin bara röd vin, Apotekarnes Julmust, vatten och te/kaffe som avslut.
Det var gott.
Vi tog ut inkråmet från julen och frossade i detta.
Kanske det är så man skall göra - vår egen variant av julfirande?
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::.
Kommentarer
Trackback